Microsoft har inga planer på att köpa Bitcoin vid denna tidpunkt, säger företagschefen

Inga nya interna konversationer inom Microsoft om att köpa Bitcoin ännu, trots Teslas $ 1,5 miljarder köp, säger president Brad Smith.

Medan många finansdirektörer pratar med tanken att sätta Bitcoin på sina balansräkningar efter Tesla-köpet, har Microsoft inga sådana planer. Jättens president, Brad Smith, avvisade nyligen alla antaganden att företaget skulle kunna gå med i den växande trenden när som helst snart.

Inga nya konversationer om BTC i Microsoft

Alla ögon är riktade mot bitcoin efter att elbiljätten Tesla lämnade in dokument till Securities and Exchange Commission som visade att den hade tilldelat 1,5 miljarder dollar i den primära kryptovalutan i januari i år. Även om detta inte var det första stora företaget som kom in i BTC-rymden, drog det betydande uppmärksamhet på grund av dess status och kanske dess VD – Elon Musk.

Teslas köp drev traditionella medier att fråga andra chefer om deras åsikter och planer på kryptovalutan. Med tanke på att det mest brukade vara något skeptiskt, minst sagt, har det skett en hel del förändringar nyligen.

Multinationell teknik är dock inte Microsoft. Företagets president, Brad Smith, sa på CNN att han inte hade hört „någon ny konversation om Bitcoin“ inom Microsoft.

Ändå lovade han att om företaget ändrar sin inställning till att förvandla en del av sina överskott till BTC, kommer han att göra det offentligt känt.

Microsoft och Bitcoin Story

Teknikjätten har redan en övertygande och något positiv historia med den första kryptovalutan någonsin. Även om det inte planerar att lägga till det i balansräkningen, gjorde det faktiskt att användarna kunde använda det som betalningsmetod för några av sina produkter redan 2014.

Det var ett av de första globala företagen som gjorde det, vilket öppnade dörren för andra som Overstock och Newegg. Microsoft var dock inte färdigt med sitt BTC-engagemang ännu.

Som CryptoPotato rapporterade tidigare lanserade företaget en betaversion av sitt open-source, decentraliserade identifieringsnätverk (DID) -nätverk på Bitcoins mainnet. Beskrivs som en teknisk komponent som „möjliggör decentraliserad identitet“, detta initiativ som heter ION arbetar på en Layer-2-nätverkslösning på BTC-blockchain.

Det har funnits några negativa minnen, eftersom en tidigare anställd använde andras konton och lösenord för att stjäla cirka 10 miljoner dollar i BTC och använde olika Bitcoin-mixers för att dölja eventuella spår. Ändå fångades han slutligen och fick nio års fängelse.

Comments are closed.