TDC Weekly Digest: BTC Prijs toont Tekenen van Leven

Het is een lange tijd in de maak geweest, maar de prijs van Bitcoin heeft eindelijk enige tekenen van leven getoond na de ongewoon vlakke handel in de afgelopen zes weken. De prijs van Bitcoin is wekenlang in de onderste regionen van $9.000 gezakt, maar deze week is de prijs eindelijk boven de $9.500 gekomen.

Bitcoin heeft een speciale affiniteit met de $10.000 prijs. Dit cijfer vertegenwoordigt de helft van de prijs tot aan de hoogste prijs en is een sentimentele mijlpaal die meestal een opwaartse trend betekent. Maar, met de munt die vastzit in de onderste regionen van $9.000, is er niet veel om opgewonden over te raken – in feite, en het altcoin seizoen is in zijn kielzog aan het brouwen.

Er is niet veel katalyserend nieuws geweest om te verklaren waarom de munt plotseling is opgestegen, maar er is goed nieuws uit de VS waar de Federal Reserve bitcoin heeft verklaard als een vorm van geld onder de Washington DC. Money Transmitters Act.

Echter, in Europa was er minder enthousiast over het populaire mobiele handelsplatform Robinhood, dat zijn vriendschappelijke connectie heeft met cryptocurrency, en annuleerde plotseling de lanceren van het lanceren in het Verenigd Koninkrijk. De plannen voor wereldwijde expansie zijn in de ijskast gezet, evenals de drang naar crypto-adoptie door middel van een dergelijke app.

Op weg naar $10.000?

Nu de prijs van Bitcoin eindelijk tot leven komt, vragen velen zich af wat dit kan betekenen voor de grotere groeispurt die van de munt wordt verwacht, vooral na de halvering eerder dit jaar. Het moet echter nog de bovengrens van zijn macrohandelsbereik, dat op $10.000 ligt, doorbreken. Op het moment dat we dit schrijven, handelt BTC iets lager tegen de huidige prijs van $9523.

Wat betreft de koers van BTC op korte termijn, speculeren analisten dat $9.600 een belangrijk niveau is om in de gaten te houden.

Analist TheCryptoCactus suggereerde zelfs dat een wekelijkse sluiting boven dat niveau ideaal zou zijn om verdere opwaartse druk uit te oefenen. Hij verklaarde:

„De markt ziet er naar mijn mening erg sterk uit, maar voor volledige transparantie moet dit $9600 niveau omgedraaid worden in de weekly close als we echt hoger willen blijven…“

Bitcoin genormaliseerd

Bitcoin mag dan wel in de mainstream zijn gekomen en legitiem zijn geworden, het heeft nog steeds hulp nodig die genormaliseerd moet worden. Een recente beslissing in Washington heeft hier aan bijgedragen.

De situatie is ontstaan tijdens een hoorzitting van de Verenigde Staten tegen Larry Dean Harmon. Harmon had een ontslagmotie ingediend voor de zaak tegen hem wegens het runnen van een ondergronds Bitcoin-handelsplatform. Bitcoin werd in deze zaak bekeken en hoofdrechter Beryl A. Howell beschreef geld als een „ruilmiddel, betaling of waardeopslag“. Ze voegde eraan toe dat Bitcoin aan deze voorwaarden voldeed en nam dus de betekenis ervan over, hoewel het niet noodzakelijkerwijs beperkt is tot geld.

Blijven zitten

Helaas. Robinhood en zijn crypto-vriendelijke service zullen niet snel de grenzen van de wereld verleggen. Volgens een CNBC-rapport van 21 juli kondigde Robinhood aan dat het zijn plannen voor wereldwijde expansie had stopgezet en zich momenteel concentreert op de ontwikkeling van zijn thuismarkt in de nabije toekomst.

De woordvoerder van een bedrijf zei:

„Er is veel veranderd in de wereld in de afgelopen maanden, en we hebben de moeilijke beslissing genomen om onze Britse lancering voor onbepaalde tijd uit te stellen. Als bedrijf richten we onze inspanningen op het versterken van onze kernactiviteiten in de VS“.

Comments are closed.